Norge

Norge

12 aug - till Kjerringön

Loggbok augustiPosted by Crew 2008-08-19 22:46
Vi tuffade lugnt för motor eftersom det var helt vindstilla.
Blog Image
När vi sett en säl bestämde vi oss för att stanna och fiska. Finns det säl så finns det fisk!
Blog Image
C fick nästan genast upp en stor torsk och när K tog ihjäl den slängde C i kroken igen och fick på en gång napp nr 2 - ännu en stor torsk. Så fort C fått loss kroken åkte den i igen och GENAST fick han napp nr 3 - ännu en torsk. Då sa K att han inte fick slänga i kroken igen!

Kom till Kjerringön och hade att göra ett tag med att filé torskarna men fina filéer blev det. När Tora och Pulverhexa kom fick de ta del av vår fångst!

Men filéerna fick in i kylen för vi gick allihop och åt på restaurangen i hamnen. Himmelskt god lammfilé! Vi hade en härlig avslutning på vår sam-segling med båtarna Pulverhexa och Tora. Mysiga människor som vi är glada att vi träffat!


  • Comments(6)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Crew 2008-09-07 20:53

Hej Lena o Gunnar!

Tack för länken igen till er kogg-blogg! Vi saknar Malmö o alla vänner väldigt mycket och skyndar oss hem så vi kan få visa bilderna i lite bättre format än här på webben!

Megakramar så länge!

C hälsar till er "kanvaskryssare"

Posted by Lena och Gunnar 2008-09-01 16:40

Hallå där! Förlåt att vi inte hört av oss. Vi har varit inne och tittat på eran blogg med jämna mellanrum, men ja ... somliga är ju inte bra på att blogga av sig. Eller så är det så att vi helt enkelt är blogg-ovana.

Det där med torsken lät finemang. Hoddorna släng er i väggen. Eget fiskat smakar bäst.

Lena trodde förresten att hon lagt in en kommentar tidigare, men det försvann nog i cyberrymden. Så nu får ni tipset här igen: www.skeppslaget.blogspot.com. En del av bilderna är tagna av oss. I synnerhet de som är från 8 augusti och framåt. Gunnar hade med sig ett 500 millimeters spegelteleobjektiv för att fotografera alla segelbåtar vid horisonten. Så segelbåtarna var alltså inte så nära oss... Det är fö Lena i den fantastiskt snygga Hanse Sail-kepsen press-arbetandes.

p.s. Har inte ni blivit lite solbrända i alla fall. Det var det vi trodde att ni åkte norrut för att slippa bli ... d.s.

Posted by Cia 2008-08-29 00:20

Den torsken skulle jag vilja smaka! Det ser så underbart fridfullt ut! Jag blundar och "swischar" mig till er och tar med nypotatis och morötter från lotten. Å så skålar vi i rödvin medan maten puttrar, å myser i solnedgången... I'm soo there!

Posted by Malin 2008-08-27 13:47

Hej på er
Vackra bilder! Sitter på jobbet efter ett möte, det regnar i Skåne idag och det är lite kyligare. Edith och Marcus har haft 2x35 års fest i helgen och jag har blivit faster. Jobbet är kul och det är fullt ös. Jonas och Abbe har det bra. Abbe har tagit sina första egna steg, går och babysimmar samt sjunger på frälsis i Limhamn. Förhoppningsvis ska ha snart bli skogsknopp i friluftsfrämjandet, om man vill så avanserar man sedan till skogsknytt.

Malin

Posted by Crew 2008-08-22 21:46

Vill verkligen rekommendera "en tur hit" - på alla sätt utom vad gäller värmen..... Men vi har lärt oss nu att "det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder"..... Har köpt underställ i ren ull! Våra seglarställ från WestCoast använder vi i princip dagligen och det fungerar jättebra! Man behöver alltså inte frysa men man blir inte heller solbränd på så mycket mer än i ansiktet och på händerna! Nu längtar vi ner till sydligare och förhoppningsvis varmare breddgrader.

Posted by Ann-Sofie 2008-08-22 12:40

Usch vad struligt med prylar som går sönder (laddaren). Men det verkar ha löst sig...

Vilka bilder! Nästan så man blir sugen på att segla dit upp, men 12 grader i vattnet känns inte så kul, jag vill ha 20+ och helst 25+ i luften.