Norge

Norge

24 juli - CB-träff i Trollfjorden!

Loggbok juliPosted by Crew 2008-07-25 16:32
Vid hamninloppet i Svolvaer finns en staty på en fiskarhustru som står och spanar ut mot ett stormigt hav. Den är välkänd för Svolvaer men kanske inte på samma sätt som Frihetsgudinnan för N.Y. - eller? Var trots gråvädret tvungen att ta en bild när vi seglade ut ur hamnen.
Blog Image
För att komma till och tanka diesel var vi tvugna att segla ut ur hamnen och runt - de har nämnligen en bro mitt genom hamnen och den kom inte vi under... Väl vid tankningsstället var jag bara tvungen att visa hur lågt molnen gick denna dag - eller är det detta som norrmännen kallar "låg dimma"? Nåväl - grått var det i varje fall.
Blog Image
Roy ringde och sade att det var lugnt och fint inne i Trollfjorden och att de trodde vi kunde ligga bra där i natt så vi satte kurs mot den omtalade fjorden. Längs vägen dit fanns det faktiskt en del hus - men detta lilla hus var så sött - det hade ju grästak på boningshus, ladgård och lekstuga!!!
Blog Image
Det smala inloppet till Trollfjorden går mellan branta väggar - som är mycket högre än vad man tror när man kollar på bilderna. Även här var molnen rätt så låga.
Blog Image
Längs med de branta väggarna har folk seglat in och skrivit sin båts namn och datum. Det fanns många båtnamn längs de branta väggarna, detta är bara ett exempel.
Blog Image
Svårt att fånga känslan av att segla in mellan höga klippor men här är ett försök. Vi var nog 50 meter ifråg klippväggen när jag tog detta - notera den vackra gästflaggan!
Blog Image
Hurtigrutten har gjort ett nummer av att alla deras turer alltid går in och vänder i Trollfjorden för att turisterna ska få uppleve detta. Så två gånger om dygnet kommer båtarna in, vänder runt och kör med fören så långt in de kan mot det vackra vattenfallet, plockar en blomma från bergväggen och kör sedan ut ur fjorden. Precis innan Hurtigrutten kom såg vi att det var flera små turistbåtar som snurrade runt, vi undrade vad de allihop gjorde där samtidigt men när Hurtigrutten kom förstod vi. Det görs turistrundor med småbåtar för att titta på turistrundan i stor Hurtigruttbåt!
Blog Image
Så här fint kan det se ut med 2 CB365 bredvid varandra inne i Trollfjorden.
Blog ImageTräffade Roy, Tove och barnen Aurora och Brage. Åt en god torskmiddag med dem och hade mysigt ihop och pratade båt och trimning.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.