Norge

Norge

27 juni - gråväder mot Bergen

Loggbok juniPosted by Crew 2008-07-03 21:51
Dagen började med regn och grått väder. Vi använde detta regniga och vindfattiga tillfälle att transportera oss till Bergen för att bunkra disel och vatten.

Under gång (och regn) hällde C ut såpa på däcket och försökte skrubba bort sotet från ångbåten i Haugesund. Det var väldigt praktiskt att det regnade så slapp man skölja så mycket!!!

Vi har nu blivit vana vid den norska utmärkningen i farvattnen. Det innebär oftast en rostig järnstång som står mitt i vattnet med en liten "pil" åt det hållet farleden går. Det kan även sitta en "pil" ovanpå ett fast vanligt sjömärke som på bilden nedan!
Blog ImageVi provade vårt nyinköpta fiskeredskap - en paravan. Det ser ut som ett litet plastflygplan som man fäster mellan fiskelinan och makrillkrokarna. Den håller krokarna nere i vattnat tills man får napp - då går det upp i ytan så man ser det. Vi fick ganska så omgående napp! Två stora makriller! Den största var lika stor som en liten torsk i sundet. Jätteroligt!

Inloppet till hamnen ger en bra bild av hur stor denna hamn är. Det var flera stora cruisingskepp som inte fick plats på bilden. Från där vi tagit denna bild har vi redan kommit en bra bit in i hamnen.
Blog Image
När vi kom till Bergen insåg vi att det var fredagkväll - fullt ös i byn! Det var fullt av små o stora motorbåtar som lagt till i flerdubbla rader utanför pubarna i hamnen. Det fanns till och med en hamnvärd som surrade runt i sin stora motorbåt och skulle säga till folk var de kunde ligga..... med varierande resultat. Efter tredje platsen vi lagt till på var det OK... När vi tog denna bild hade inte de sista 20 båtarna kommit som trängde in sig i denna hörna av hamnen!
Blog ImageÅt andra hållet från sittbrunnen hade vi utsikt över en av de klassiska vyerna av Bergen - vet inte vad huslängan kallas men den fanns som små porslinssaker att köpa i souvenirbutikerna.
Blog ImagePå en av topparna kring Bergen fanns en utsiktsplats med en linbana upp. Vi var givetvis däruppe och utsikten var fascinerande men tyvärr var det väldigt mycket soldis och motljus. Längst in i den närmsta viken var centrum i Bergen och där längst in låg vi. Ser ni Emotion?
Blog Image

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by kastaloss-coacharna 2008-07-04 13:16

Bergen i sol, det er ikke alle som klarer det!

("huslängan" kalles Bryggen)