Norge

Norge

26 juni - underbar segling

Loggbok juniPosted by Crew 2008-06-26 23:10
Dagen började med massor av regn men tro det eller ej - det klarnade upp precis till när vi lade ut! Väl ute en bit på öppet vatten var det - tro det eller ej - medvind och lagom mycket så att vi FAKTISKT kunde ha hela storseglet uppe (tillsammans med hela focken). På biltrimmarspråk betyder detta - öppna spjäll!

Kunde inte låta bli att gå fram i fören och ta en bild på hur öppet och härligt det var!
Blog ImageEfter en skön slör bland de yttre skären vände vi inåt igen. Kom in på en liten och gullig led mellan runda bulliga öar. Där gäller det att hålla tungan rätt i munnen och ha koll på både segel, navigering och gippar!

En bild på hur modärn skärgårdsnavigering går till:
Blog ImageNär kvällshamnen närmade sig förberedde Katarina middag och väl framme och tillagda i Bekkjavik avnjöts maten i sittbrunnen. Vi fick besök av en svala som satt och jollrade på fockskotet.
Blog ImageHamen är väldigt liten och tvärs över hade vi denna utsikt från sittbrunnen.
Blog Image
Som tur var började det regna - tur alltså - eftersom killarna med den lilla motorbåten slutade göra "mopperingar" i vattnet för att imponera på tjejerna!

Kvällen avslutades med en kopp kaffe, hemtrevligt varmt nere i båten, Billie Holliday på stereon, lugnt regnsmatter på taket och såklart lite bloggande.

För ovanlighetens skull är vi idag helt uppdaterade på bloggen!
Godnatt!


  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Cia 2008-06-29 12:06

Precis som förstabilden 26 juni föreställer jag mig att ni har det varje dag, för att inte oroa mig för stormar, trasig septitank eller revor i seglen. Önskar att jag kunde vara som svalan på visit hos er när omgivningarna är så vackra.Billie Holiday spelar här också och jag tänker på er. Önskar över lite av den goda jordgubbsmarmeladen från lotten till er och fryser in röda vinbär att avnjutas i paj på hemmaplan i höst.Kramar i massor