Norge

Norge

25 juni - grått och kallt

Loggbok juniPosted by Crew 2008-06-26 22:56
Turen från Sandnes startades i sol men utan vind. Efter några timmar blev det kyligt som bara den och vi skiftades om att sitta och hålla koll. Man kan lätt bli trött av att i en timmes tid sitta och fokusera på en liten pinne långt bort som man långsamt närmar sig samtidigt som motorn brummar sövande. Det var mycket grå och kall känsla som får återspeglas i bilden på Christian när han sitter och kurar i mössa, vantar och hårdvädersfliken uppfälld på seglarjackan.
Blog ImageVi funderarde över det där med att segla är att sjunga långsamhetens lov...... vi undrar om det inte under dagar som denna är VM i envetenhet eller uttråkning.... ?

Nåväl, när vi kom fram till Haugesund blev det fart på fotograferandet. Hela staden verkar uppbyggd kring den centrala kanalen. Alla fritidsbåtar och färjelinjer gick genom denna livsnerv i staden. (Eller byn som det nu heter på Norska ;-)

Bebyggelsen var rolig - nytt och gammalt blandat med broar tvärs över kanalen.
Blog Image
Efter bron - sväng vänster!!!!

Blog ImageÖversikt - ja - det var så här grått väder!

Blog ImageDet låg en fantastiskt fin ångbåt och rök i hamnen. När det gick dagen efter blev vår båt översållad av flottiga sotflagor...... Men ångbåten var häftig när den tuffade iväg och tjöt med ångvisslan.
Blog ImageGivetvis hittade vi en katt att prata med under vår kvällspromenad. Dock var han stundtals mer intresserad av något nere i rännstenen. HELT fokuserad!
Blog ImageDen obligatoriska kvällsbilden!
Blog Image

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Cia 2008-06-29 12:11

Hu så kallt det ser ut! C gillar ju inte värme, men är inte det här att ta i? Ler när jag ser katten - så typiskt er två kattälskare! Det ser lite lugnare ut när ni kommit in på land och vilken fantastiskt vacker solnedgång ni fick!Njuter av jordgubbsmarmelad från lotten och fryser in vinbär till er, de är mogna nu. Saknar er och hoppas ni får härliga seglingsdagar framöver också. Kramar i massor