Norge

Norge

24 juni - Sandnes

Loggbok juniPosted by Crew 2008-06-25 00:59
Vi kom iväg vid kl 10 och tuffade för motor runt hela Stavangerudden. Det var sol när vi lämnade Mandal:
Blog ImageMen senare fick vi även några regnbyar. Mestadels fint och när vi passerade Stavangers innerhamn kom det precis in ett av de många crusingskeppen och lade till. Det såg malplacerat ut med detta jätteskepp! Vi passade på att passera förbi det när det höll på att svänga runt för att lägga till.
Blog ImageNär vi passerat det kändes det bättre!
Blog ImageVi fick ett underbart mottagande av vår hjälte Sverre när vi lade till vid hans brygga vid sitt segelmakeri. Väl utbrett på hans loft kontrollerade han alla skador på det och föreslog att han skulle lägga på en 15 cm bred förstärkning över hela akterliket. Allt för att förhindra att liknande revor skulle uppkomma igen. Vi hjälpte till att sprätta bort akterlikskanten och lämnade honom sedan åt sin proffesion.
Blog ImageVi gick en tur på byn och missade öppettiden på Vinmonopolet med 2 minuter - de stänger kl 17 måndagar - onsdagar!!!!! Tur att vi inte är torrlagada än! Lite shopping på Rema 2000 och sedan tillbaka till båten.

Sverre var nästan klar så vi fixade lite kaffe till honom och beställde även ett stänkskydd till nedgången. Vips hade han ordnat allt med tryckknappar och iskruvat i båten. Sverre är sååå skicklig! Tack Sverre för all hjälp idag!

Sen kvällsmat i båten - vi fick ligga kvar vid Sverres brygga. Det var lite kul med kontrasten - industrikaj och lyxvillor i solnedgång tvärs över fjorden!
Blog ImageTvå vindvarna seglare som sitter och tänker på hur bra det känns när man faktiskt lyckas ordna upp de motgångar man möter.... Det firades med att äta kvällsmat ute i sittbrunnen trots den sena timmen. Det är faktisk första gången på hela vår tur!!!
Blog ImageLiten fin kvällsbild över fjorden....
Blog Image


  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Crew 2008-06-26 22:04

Det känns roligt att ni där hemma liksom följer med oss, "in spirit" i alla fall.
Vet inte om Tommy fick länken men jag antar att du träffar honom lite då och då?
Läste att vädret i limhamn var blandat liksom här fast 5-10 grader varmare, dock skiljer sig badtemperaturen bara ett par grader. Faktiskt är det varmare i vattnet här än i luften ca 14-16 grader!

Segla lugnt!

Posted by Eva och Ove 2008-06-26 16:52

Hej på er! Har nu läst igenom början av ert seglingsäventyr med mycket nöje! Härligt skrivet vilket gör att vi kommer att följa er med glädje hela vägen. Hoppas vindarna är med er och både segel och sepitankar håller ihop.. Lycka till på er fortsatta färd upp mot lofoten önskar grannarna på K-bryggan

Posted by Crew 2008-06-25 22:45

Ja nu känns det som att vi måste öka tempo lite, kollade lite på karten och insåg att det är runt 600 sjömil kvar. Men samtidigt så 60 mil om dagen i tio dagar så låter det inte fullt så farligt. Vi hoppas på pent vaer och vind från "rätt håll".

C&K, massor av klemmer til er

Posted by kastaloss-coacharna 2008-06-25 09:28

Flott vær på bildene! Nå kan det bare gå en vei - oppover (=nordover på kartet;-))

Ser ut som dere kan få en bra dag idag. Husk å nyte friheten og de laaaaange lyse kveldene i sittebrunnen og på land i noen koselige småbyer, med eller uten telt/regntøy, dere er jo på Vestlandet!

Masse klemmer fra oss