Norge

Norge

14 juni - till Laesö

Loggbok juniPosted by Crew 2008-06-16 19:34
Natten var mycket lugn i Falkenberg och vi kom iväg vid 10-tiden. Vi har inte riktigt kommit igång med det där att komma upp tidigt på morgonen... men det kommer väl. Än så länge är det rätt så skönt att inte behöva gå upp en viss tid - vi har ju inga jobbtider att passa!

När vi kommer utanför Falkenberg får vi god vind och kan sätta kurs direkt på Laesö. Vädret är mest soligt och fint men det kommer och går en del regnbyar. Man ser dem på långt håll och det är absolut ingen idé att försöka undvika dem! Slapp dock de flesta utom 2 stycken. I den ena kom vinden upp till 18 m/s. Inte så kul men det gick ganska fort över. Inför nästa by var vi välrevade och hade även på oss säkerhetslinorna.

Blog ImageDet är ganska häftigt när man är så långt ute att man bara ser vatten runt om och kan följa de olika vädersystemen och hur de rör sig. Har försökt fånga något av detta i bild men det blir aldrig lika mäktigt som att se det men ändå. Se speciellt på en av de tornados som bildades under ett av ovädrena. Som tur var hade byn ingen sådan då den passerade oss. Ingen av de byar som passerade oss hade heller åska men vi hörde muller från några andra byar som passerade längre söderut.

Blog ImageBlog ImageBlog Image
Vi kom till Österby hamn (östra Laesö) vid halv nio på kvällen.
Blog Image
Åt en god middag på restaurangen "Med smag av Laesö" som ligger precis vid hamnen. Restaurangen finns i en gammal lada/förråd inredd med sand på golvet och gamla båtar, drivved och konsthantverk. Mycket vackert och mysigt. Drack dera alldeles nya öl "Jomfrohummer" som de gjort i samarbete med Lökkens bryggehus. En riktig go dansk bajer! Precis så ska den smaka.  • Comments(0)//norge.sailingemotion.se/#post9