Norge

Norge

8-11 aug - Stramhamn på Hammaröyskaftet

Loggbok augustiPosted by Crew 2008-08-19 22:23
Vi hade god segling hela vägen - bidevind o halvvind 3-4 m/s och 4-6 knop, strålande sol. Vinden lade sig perfekt tills vi skulle ta ner seglena utanför naturhamnen Straumhamn. Hammaröyskaftet är den toppen som syns på bilden och framför den är inloppet till den skyddade naturhamnen.
Blog ImageLängst inne bakom en liten holme förtöjde vi med i bredd med Pulverhexa och Tora - helt underbart - lungt och skyddat. 4 m djupt och man såg varje snäcka och sjöstjärna på sandbottnen! En del fiskar simmade omkring men de nappade inte på våra drag i varje fall.
Blog Image
En stor insjö rinner ut i Straumhamn med bara 10 m emellan de båda vattnen och 1 meter i höjdskillnad. Eftersom öringar finns i insjön tog vi jollarna och rodde bort dit o provade vår fiskelycka med kastspöna men givetvis fick vi inget från stranden. Doch var det en helt underbar kväll med sol, grillning och fantastisk utsikt över insjön.
Blog ImageJag blev motfotograferad av Kenneth - observera vår Weber i förgrunden - faktiskt första gången vi använt den under resan.....
Blog ImageTidvattnet gör att det nästan hela tiden syns gulbrun tång kring alla vattenbryn. Först tyckte jag att det såg stökigt och skitigt ut. Speciellt i hamnar med sina konstgjorda stenpirar men har upptäckt att det i sin naturliga miljö är en vacker färgbrytning mot de grå klipporna, de gröna träden och de disiga bergstopparna.
Blog ImageEn av dagarna gick vi på tur upp på skaftet - alltså inte på själva toppen men på kammen precis bredvid. Det var nog en timmes klättring i brant lutning - något som vi skåningar tyckte var ganska så ansträngande men vad gör man inte för en vacker utsikt. Det var får som gick omkring här uppe med klockor runt halsen, det var blåbärsris överallt med mogna blåbär! Här är en bild tagen i uppförsbacke där man ser själva toppen bortanom C.
Blog ImageOch här bilden på den vackra utsikten.
Blog ImageK som plockar blåbär på hög höjd... och ja - det är Lofotsväggen man ser i bakgrunden!
Blog Image  • Comments(0)//norge.sailingemotion.se/#post62