Norge

Norge

7-8 aug - på Tranöy

Loggbok augustiPosted by Crew 2008-08-19 21:59
Ett av gallerierna hade en fotoutställning ute på klipporna enligt en snitslad bana. Intressant koncept - både klättra omkring på klippor och samtidigt se konst!

En gammal valbåt var upplagd på land bredvid hamnen. Harpunkanonen var kvar och man kunde går runt uppe på den. Inne i bedrev de restaurang med många fiskdelikatesser. Riktigt hög kvalité på maten, fisksoppan och bacalaoun var fantastiska!
En bild av valbåten - givetvis med Emotion och Pulverhexa i förgrunden:
Blog ImageAndra dagen var det Hamsundsdagar och alla lyktstolpar längs vägen var prydda med Norska flaggor - vilken grej! P-skylten lite längre bort angav att P-hus Tranöy-öst hade 256 lediga platser. Antalet platser skrivs med digitala siffror som ändras lite ibland. Detta är alltså ett konstverk!!! Ganska så roligt faktiskt - speciellt när man vet hur litet Tranöy är och att vägen slutar i en grusväg med en vändplats!
Blog Image
Vackert väder och lågvatten som avslöjar en sandig liten vik:
Blog Image
Marknadstält hade kommit upp och en massa folk befann sig där - dagen innan var allt helt öde och folktomt. Cool skillnad.
Blog Image
Var tvungen att ta med denna bild - gör sig kanske inte så bra i denna storlek men ger en liten hint om hur storslaget allt är! Fyren är den som står utanför Tranöy hamn.
Blog Image
Precis vid hamnen fanns en liten sandstrand som faktiskt användes av barn o undomar trots att vattentemperaturen bara var 12 grader. Brrrr.... men vackert är det när sanden gör att vattnet blir helt turkost!
Blog Image

  • Comments(0)//norge.sailingemotion.se/#post61