Norge

Norge

20 juli - avfärd från Helligvaer

Loggbok juliPosted by Crew 2008-07-23 11:22

Helt lugnt i hamnen och byn... Det är ett speciellt slags lugnt på platser som detta. Man blir liksom lugn i själen. Återigen förstår vi MoAs val av plats att skaffa hytte på!

Gjorde båten klar för avsegling och seglade förbi MoAs hytte med fulla segel. Gjorde ett snyggt slag utanför och alla vinkade hejdå! Tack våra kastaloss-/förtöjningscoacher för allt härligt vi fått vara med om här på Helligvaer! Utan att ni köpt stuga här hade vi inte kommit hit!

Seglade en bit tills vinden försvann, provade på på "djuphavsfiske" - det var över 250 m djupt. Första gången för oss att släppa ut 200 m lina..... men var säkra på att åt minstonde inte få bottennapp! Med så mycket lina ute var det svårt att i svikten känna om det var något som högg eller ej men..... C tyckte ändå att det kände lite konstigt så det var bara att sätta igång och veva upp allt igen. Mycket riktigt - det var en väldigt trött sej på kroken! K kom genast fram med handskar och kniv. Blodigt värre! C börjar undra om inte K rent av tycker att det är roligt.... K förnekar...

Lunchen var torskfié (gårdagens) i gryta à Christian. Middag blev kokt sejfilé med pepparrotssås till à Katarina. Båda rätterna smakade mmmmm - färsk fisk - finns det något godare?

Fint väder och varmt hela dagen. Vacker utsikt över hela Lofotsväggen ända ut till Väröy och Röst.

Kom fram till Sörvågen 21.30. Ett typiskt litet fiskeläge som ligger nästan längst ut på Lofotsudden. Och som i det flesta fiskelägen var det riktigt mycket vita örnar..... som häckade i ett par övergivna industrilokaler. Nu kan vi väldigt naturtroget härma alla deras olika häckningsläten..... vi har hört dem några gånger för mycket nu känns det som.... Det var en mental träning att utestänga deras skrik när vi skulle sova.

  • Comments(3)//norge.sailingemotion.se/#post46