Norge

Norge

7 juli - Rörvik till Brönnöysund

Loggbok juliPosted by Crew 2008-07-15 22:50
Sov gott och vaknade av att en pippi satt och kraxade och gjorde morgongymnastik på grannbåten!
Blog ImageKom iväg 09.15 efter matshopping på Rema 1000 som låg bredvid hamnen. Motorgång eftersom vi hade RAK motvind och vi inte orkade kryssa. Men när vågorna växte längre fram gick det inte längre, Emotion stampar så illa då. Det var lika bra att hissa segel o sätta igång att kryssa. Det gick bättre än väntat och vågorna minskade lite mer senare. Vinden vänder runt hela tiden så det är bara att anpassa efter hand.

När vi närmade oss Brönnöysund blev det smalare och slagen blev kortare och fick göras mer ofta..... Men man kunde se Torghatten:
Blog ImageStoryn är något med ett troll som ville ha en vän jungfru men någon sköt en pil mot trollet men den gick bara rakt igenom hans hatt = Torghatten. Sedan gick solen upp och trollet o hatten blev till sten. På övrebilden från syd så ser man det stora mörka som är ett stort hål / grotta. På undre bilden från andra sidan, såg vi bara en liten ljusstrimma som ändå visar att hålet går rakt igenom. C tyckte att man kunde strunta i sägnen och istället fråga inlandsisen vad den haft för sig här.
Blog ImageTrots 2 rev i storen och en revad fock gick det hyfsat att kryssa - positivt faktiskt!

Kom i hamn kl 19 efter en rätt så tung dag med mycket vind o kryss. Middag, dusch och sedan däcka....

  • Comments(0)//norge.sailingemotion.se/#post32