Norge

Norge

20 juni - till Mandal

Loggbok juniPosted by Crew 2008-06-25 00:17
Vi sov länge och tog igen oss. Gick en tur i Kristiansand och tittade lite. Ägnade del av dagen till att fixa iordning båten efter den blöta överseglingen från Skagen. T.ex. hade det trängt in saltvatten under bäddarna i förpiken (genom ankarluckan). Det kan tydligen bli så när vågorna slår över däck en hel dag. Det man har packat under bäddarna får tas upp, torkas av, facken måste torkas och sedan packar man ner allt igen! Sådant måste givetvis dokumenterars:
Blog ImageNär det klarnade upp på eftermiddagen började det krypa i kroppen och vi och Mallemuk bestämde oss för att dra vidare. Bild på Mallemuk med Kristiansand i bakgrunden.
Blog Image
Vi hade en härlig första bit segling med kryss ut från Kristsansand ut till ytterskärgården. I vårt sista slag fastnade focken i ett beslag på masten - akterliket revs av!!!!

Hemska tanke! Att seglen fungerar är ju själva grunden för seglingne..... Vi lyckades trots den hårda vinden snabbt få loss det och rullat in focken. Det lösrivna akterliket hängde ytterst på rullen och skattade åt oss hela vägen till Mandal.

Vi gick för motor i över en timme och tystnaden var tryckande. Vi tänkte båda på om detta skulle vara ännu en sak som satte käppar i hjulet för våra planer. Våra segel är inte av en så vanlig typ så frågan var vem som kunde reparera dem....

Vi gick tätt efter Mallemuk genom en väldigt smal och gullig del av skärgården.
Blog ImageNorska Kystvakten följde oss titt som tätt - vet inte om de spanade efter något speciellt? I övrigt var vi relativt ensamma - mötte dock en stor segelbåt vars försegel var söndrigt och satt fast uppe i riggen. Vi hade tur som fick loss vårt!

Kom fram till Mandal vid kl 11 på kvällen. Hamnen var precis mitt i centrum och det var fullt ös där! Vi hade glömt bort att det var svensk Midsommarafton men när vi kom på det bjöd vi över Nils och Ulla på snaps o Riggis Brantevikssill. Så vid halv tolvtiden satte vårt firande igång - bättre sent än aldrig säger de ju!

Vi hade riktigt roligt ända tills sömnbehovet tog över så där vid tre-snåret....


  • Comments(0)//norge.sailingemotion.se/#post15